free site maker

ИНТРО С ИКОНКАМИ

ECONOMIA VALORILOR DE VIAȚĂ sau ARTA cum să devii INGINERUL PROPRIEI FERICIRI 

Economia valorilor de viață sau arta cum să devii inginerul propriei fericiri


13.10.2019

Autor: Veaceslav Gurschi
 
Doamnelor și domnilor!
Vreau să vă anunț, cu o deosebită bucurie și satisfacție, că cercetările multilaterale și studiile ample efectuate de mine, pe parcursul mai multor ani, în domeniul dezvoltării personale, energetice și spirituale, s-au încununat cu succes! Am realizat, că de fapt, am inițiat o știință nouă, în premieră, cu numele ECONOMIA VALORILOR PERSONALE!

Noua știință, ECONOMIA VALORILOR PERSONALE, studiază gestiunea rațională a resurselor vitale umane (potențialului fizic, energetic, mental, emoțional), sursele energiei vitale, factorii ei de consum, economisirea, utilizarea eficientă, creșterea eficienței puterii individuale, reconfigurarea sistemică a mecanismului de transformare și generare a calităților și stărilor dorite, formarea unui volum de energie personală liberă (disponibilă), care drept rezultat, asigură realizarea personală și socială a omului în aspectele prioritare de viață, în mod armonios și echilibrat.

Energia sau forța personală - poate determina totul: atât posibilul cât și imposibilul!

Tot ceea ce facem necesită energie; nicio faptă nu poate fi realizată fără cantitatea necesară de energie, fie că este vorba despre o plimbare prin parc, să te speli pe dinți dimineața sau orice altă activitate. Cine nu realizează pe ce cheltuie ENERGIA PERSONALĂ, să urmărească pe ce consumă TIMPUL său și totul îi va fi clar, deoarece timpul și energia în cazul dat sunt noțiuni identice.

Fiecare are energie, însă, cantitatea limitată de care dispune omul modern, se dovedește a fi investită în lucruri cotidiene și obișnuite, pentru îmbunătățiri calitative ale vieții pur și simplu nu există ENERGIE LIBERĂ.

Pe de altă parte, conștientizezi, că pentru a obține ceva în viață ai nevoie de un volum de energie „disponibilă”. Toți suntem alcătuiți din energie și toate acțiunile noastre implică fie acumularea, fie consumarea energiei vitale. Fiecare acțiune te schimbă energetic - fie te slăbește, fie te întărește - și, prin urmare, ar fi bine să știi, cum să utilizezi OPTIM și EFICIENT energia personală.

Deci toate acțiunile - ceea ce facem și ce nu, ce putem să facem și ce nu putem, ce se întâmplă cu noi și ce nu se întâmplă - depind de energia personală pe care o deținem.

Definind natura umană, putem formula următoarele premize de bază:

A. Toate acțiunile persoanelor și tot ceea ce li se întâmplă este determinat de nivelul lor de energie și de forță personală;

B. Nivelul energetic al oamenilor depinde de trei factori determinanți:

I. Cantitatea de energie nativă;

II. Cum și-au folosit energia din momentul nașterii;

III. Cum își folosesc energia în momentul prezent.

C. Forma în care o persoană obișnuită își folosește energia nu este aleasă în mod conștient; ea este determinată de trecutul acestei persoane.

Deși oamenii își folosesc de obicei toată energia pentru a îndeplini sarcini de rutină, a căror compoziție este determinată de istoricul lor personal, totuși pot realiza schimbări în configurația lor energetică: pot ECONOMISI, ACUMULA și REDIRECȚIONA ENERGIA.

Toate acțiunile ființelor vii și tot ceea ce li se întâmplă, este determinat de nivelul lor de energie și de forță personală. În cele mai multe cazuri, oamenii consideră că evenimentele vieții lor depind de factori externi sau destin, pe care nu le pot controla. De multe ori auzi oameni care se plâng de ghinionul lor, ca și cum ceea ce se întâmplă nu depinde de ei înșiși. Ei simt că evenimentele (mai ales neplăcute) li se întâmplă pentru că „cineva” le-a făcut ceva sau continuă să o facă. Dacă presupun că sursa necazului se află în ei înșiși, vor începe din nou să afirme că nu pot controla cursul evenimentelor: „Așa m-am născut” sau „Nu am putere de voință” sau „Am un caracter exploziv”, spun ei. ”Dacă ieri eram sigur că mă voi ridica din pat dimineața și voi face gimnastică, atunci de ce astăzi nu am nici cea mai mică dorință de a face acest lucru?” Este ca și cum am avea de-a face cu doi oameni diferiți. Într-un astfel de caz, ei spun: „Problema este că nu am putere de voință”. Și o astfel de explicație nu va fi foarte departe de adevăr, dacă înțelegem „voința” ca o acumulare de energie liberă. Dar o persoană obișnuită consideră că „puterea de voință” este o trăsătură caracteristică pe care o poate avea sau nu o persoană și că „puterea de voință” nu poate fi dezvoltată „din propria voință”.

Tot ceea ce ni se întâmplă depinde de cantitatea de energie vitală, și dacă o avem sau nu, depinde doar de noi înșine, ce sănătate vom avea, ne va însoți sau nu norocul, ne vom bucura de simpatiile și aprecierea oamenilor, ce uși se vor deschide înaintea noastră și care vor rămâne închise. În general, putem spune că cei care au un NIVEL RIDICAT DE ENERGIE LIBERĂ duc un stil de viață sănătos, iar viața celor al căror nivel de energie liberă este scăzut (care este o mare parte a umanității) se dovedește adesea a fi lipsită de culori. Cei care dețin energie liberă vor reuși să-și realizeze obiectivele în sferele de viață prioritare.

Atribuirea unui grad de oportunitate, utilitate sau necesitate unui obiect, acțiune, atitudine, funcție sau persoană definește conceptual starea umană numită VALOARE.

Prin intermediul valorii, omul își planifică implicările valorice personale sau caută anumite atitudini și calități ale semenilor. Valoarea condiționează și formularea scopurilor momentane sau celor de perspectivă. Tot valoarea definește caracterul și direcția relațiilor personale, preferința alegerii sau respingerii unor parteneri într-o participare colectivă.

Noi vom studia doar valorile personale principale.

Să vă spun o poveste. Dumnezeu, de obicei, înainte de a trimite sufletele spre o nouă viață pământească stă la masă cu ele. Vine următorul suflet. Se așează la o masă pe care stă un ulcior plin cu energie și 9 pahare. Pe fiecare pahar scrie un anumit dar: sănătatea, bunăstarea materială (banii), familia (copiii, sexul, plăcerile), puterea, dragostea, creația (autoexprimarea), intelectul (cunoștințele), norocul, spiritualitatea. Dumnezeu îi spune sufletului:

- Tu în această viață vei fi un compozitor de muzică, de aceea, cel mai mult vei avea nevoie de darul creației, și-i toarnă din ulcior o porțiune considerabilă de putere în paharul ”Creației”.
- Copii nu vei avea, deoarece îți vei dedica viața muzicii ca să devii un geniu al muzicii. Însă vei avea o soție care să te iubească și să te susțină, și-i toarnă în paharul ”Dragoste” puțină energie.
- Geniii trăiesc puțin și sunt material săraci, de atâta nu vei avea nevoie de multă sănătate și bunuri, și-i toarnă în paharul ”Sănătate” și ”Bunăstare” câțiva stropi de energie.
- Îți mai torn puțin în paharele ”Spiritualitate”, ”Intelect”, și ”Noroc”. Pentru paharul ”Putere” nu a mai rămas nimic, ulciorul a rămas gol.
Sufletul a băut din pahare, i-a mulțumit Domnului de daruri și s-a coborât spre planul pământesc, pentru a începe o nouă viață.

Omul pentru a viețui are nevoie de energie. Din punct de vedere energetic omului îi este dat exact atâta energie vitală cât are nevoie pentru ași îndeplini sarcinile de viață. Fiecare este conectat la aceeași rețea de energie. Omul are capacitatea de a lua doar un volum limitat de energie vitală. Acest volum limitat de energie sau resursele de care dispune omul, de fapt, este puterea personală, sau ENERGIA PERSONALĂ a omului. Pe lângă mâncarea pe care o consumă, aerul cu care respiră, apa pe care o bea, o mare parte din energie îi este oferită de Pâmânt, de Soare și de planetele sistemului nostru solar. Deci sunt două fluxuri energetice care ne alimentează, de jos și de sus. Fiecare dispune de ”prize” prin care această energie accede în organism. CHAKRELE esențiale ale omului sunt acele centre energetice care primesc, transformă și distribuie ”curentul vital” (energia) în anumite părți ale corpului. Fiecare chakră prelucrează (transformă) cantități diferite de energie proporțional obiectivelor de viață ale persoanei. Transformă – adică conferă o anumită calitate energiei primite pentru a fi utilizată ulterior de anumite organe, sisteme ale organismului, pentru generarea anumitor stări și calități psiho-emoționale. Dacă persoana are priorități de a deveni politician, de a avea putere, o parte substanțială din volumul de energie personală se va duce pentru întreținerea chakrelor 1, 3, 5 și 6, pentru generarea calităților și stărilor corespunzătoare, specifice modului de viață a unui politician.

Puterile vitale limitate de care dispune omul este acel ulcior cu energie din poveste. Paharele sunt chakrele care generează acele valori. Tot din poveste observăm că chakrelor superioare (4, 5, 6, 7) li se atribuie un rol mai activ în viața compozitorului. Chakrele de jos vor avea un ”program de funcționare” mai redus, vor primi mai puțină energie. Compozitorul în viață preponderent se va axa pe iubire (chakra a 4-a), creație (chakra a 5-a), intelect (chakra a 6-a) și spiritualitate (chakra a 7-a). De sănătate, sex, bunuri materiale, putere, va avea nevoie într-o măsură mai puțină.

Resursele vitale ale persoanelor sunt mărginite, și ele sunt nevoite să aleagă una din posibilitățile de consum (principiul economic). Omul nu poate fi afacerist și poet, totodată. Eu nu mi-l imaginez pe M. Eminescu sau W. Mozart în rol de afacerist sau politician. ALEGEREA UNEI POSIBILITĂȚI DE FOLOSIRE A RESURSELOR EXCLUDE ALTE POSIBILITĂȚI. Economiștii denumesc aceasta prin costuri de oportunitate, adică care sunt interesele și prioritățile persoanei în viață. Unele valori nu sunt compatibile cu alte valori. De ex. ”Puterea” este în opoziție cu ”Dragostea” și ”Spiritualitatea”. ”Puterea” se împacă foarte bine cu ”Bunăstarea materială”. ”Creația” se împacă cu ”Dragostea” ș.a.m.d.

Pentru a săvârși un salt calitativ, sau pentru a schimba ”mozaicul” vieții, omul are nevoie de energie liberă. ENERGIA LIBERĂ se va degaja datorită noilor mecanisme de economisire, acumulare, distribuire și consum a energiei vitale. Noua știință ECONOMIA VALORILOR PERSONALE ne oferă aceste instrumente.

Nivelul sau fluxul energetic vital vă rămâne acelaș, se schimbă configurația sistemică, noi eficientizăm mecanismele de acumulare și de consum al energiei vitale, excludem elementele inutile și de prisos din viață și direcționăm energia liberă pentru a realiza obiectivele de care realmente avem nevoie în viață. Energia liberă = puterea de realizare a priorităților.

Fiecare om are anumite planuri de viață, obiective, sarcini, scopuri, dorințe. Fiecare vede fericirea în felul lui. Cineva își închipuie fericirea trăind pe o insulă edemică unde nu duce lipsă de nimic, este înconjurat (-ă) de femei (bărbați) tinere și frumoase, care-i satisfac toate dorințele. Altcineva își imaginează fericirea prin prizma autorealizării sociale, prin înfruntarea și trecerea anumitor obstacole, lipsuri și greutăți în viață, unde zilele noroase și ploioase se succed cu zilele senine și cu soare. Suntem diferiți. Și persoanele, reieșind din asta, ar trebui să-și construiască o scară de valori și priorități în viață, un plan de acțiune.

DESTINUL sau programul de viață NU ESTE STRICT PRESTABILIT. Omul are libertatea de voință în a gândi, a emoționa, a acționa. Orice experiență îi va fi de folos. Va învăța să ”separe grâul de neghină”. Pe parcursul vieții, persoanei i se vor oferi mai multe șanse și posibilități de a schimba ”decorațiile” și ”regulile jocului”. Va întâlni diferiți oameni, situații, va cunoaște practici noi etc. Mai departe va depinde de om, în ce măsură va profita de șansele oferite, va crede el în ceva nou sau nu, va folosi cunoștințele noi sau nu, va depune efort sau va fi pasiv, FIECARE VA CULEGE ROADA LUI.

Toate valorile în afară de una pot fi pierdute. CUNOȘTINȚELE sunt valoarea cea mai de preț pe care o are omul. Doar Dumnezeu o poate lua când îi ia omului capacitatea de a gândi, când îl lipsește de rațiune. Anume pentru a acumula o anumită experiență (cunoștințe) vine sufletul în această viață. Experiența, cunoștințele, măiestria – toate acestea se transmit din viață în viață. În noua viață acestea apar ca talentul (de ex. copilul la 5 ani începe să cânte la pian), care pare a fi un dar de la Dumnezeu, dar de fapt, este rezultatul unei munci titanice din viețile anterioare.

Eu nu vă ofer fericirea eu VĂ OFER CUNOȘTINȚELE care vă pot face fericiți. Eu vă ofer doar instrucțiuni sau vă dau ”undița” și vă învăț cum să o utilizați corect pentru a ”prinde peștele”.
Fiecare persoană este unicum și algoritmele de împlinire a stării de fericire la fel sunt diferite. În viață trebuie să știi și să te orientezi în ce sferă trebuie să-ți ”strângi cureaua” ca să obții ceva în loc, unde trebuie din contra de mărit ”turația” anumitor calități, pe ce momente trebuie să pui accent în anumite etape ale vieții, timpul potrivit când urmează să acționezi sau din contra să inacționezi. Noua știință ECONOMIA VALORILOR PERSONALE are menirea de a ne ajuta să avansăm pe această cale.

Vă invit la cursul de cosmoenergetică pentru începători unde va fi predat inclusiv și obiectul ”ECONOMIA VALORILOR DE VIAȚĂ sau ARTA cum să devii INGINERUL PROPRIEI FERICIRI”. Veți cunoște cum să deveniți managerul resurselor vitale personale, cum să gestionați rațional sursele puterii, factorii de consum, economisirea, utilizarea eficientă, creșterea eficienței energiei individuale, amplificarea metabolismului energetic, reconfigurarea sistemică a mecanismului de transformare și generare a calităților și stărilor dorite, formarea unui volum de energie personală liberă (disponibilă) care drept rezultat, vor asigura realizarea Dumneavoastră personală și socială în aspectele prioritare de viață, în mod armonios și echilibrat.

Lumea în care trăim este creată astfel încât ENERGIA LIBERĂ PERSONALĂ se acumulează picătură cu picătură, fir cu fir, gram cu gram, însă aceste porțiuni mici, acumulându-se, într-un anumit moment, dau rezultatul multașteptat. Undeva ai economisit energie, în altă parte ai făcut o faptă bună, ai început un mod de viață sănătos, te ocupi cu practici constructive etc. și vei primi un rezultat. Asta nu este ușor, dar REAL!

Conducătorul Școlii de cosmoenergetică ”Vladimir Petrov”,
Veaceslav Gurschi


Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru